31 korrik 2008

Dekalogu i basteve sportive.

Disa keshilla praktike per te vene baste me mire e qe mund te permiresojne, ndoshta edhe shume, rendimentin tuaj ne fund te vitit.


1. Vendos bast vetem kur kuota eshte e larte duke e krahasuar me probabilitetin e mundshem te perfundimit te ndeshjes. Per shembull: Te luash nje skuader favorite ne fushen e vet, sado qofte kuota e ofruar, edhe shume e ulet, nuk eshte gjithmone nje ide e mire, edhe pse jemi shume te bindur qe skuadra do te fitoje.

2. Vendosja e basteve vetem per zbavitje eshte OK, por duet te jemi te vetedijshem qe ne periudha afatgjata nuk sjell fisime. Per shembull: Te vesh bast nje ndeshje qe transmetohet ne mbremje ne TV, sigurisht qe nuk do te shtoje fitimet tuaja.

3. Vendos baste rralle tek evenimentet sportive qe kane shume rezultate te mundshme (rezultati sakte, skuadra kampione, fituesi i gares tek F1, etj). Ne keto evenimente avantazhi i Bookmaker-ve eshte shume i larte.

4. Duhet pasur parasysh qe avantazhi teorik i bookmakerit rritet mjaft ne nje bast me shume ndeshje (skedine). Per shembull: Nqs ne nje bast tek humb mesatarish 10,3%, ne nje bast me tre ndeshje do te humb mesatarisht 28%. Natyrisht qe flitet vetem per avantazh teorik.

5. Specializimi ne nje sport apo nje kampionat, sigurisht qe eshte me avantazhuese se sa te vesh bast shume shpesh ne baze te njohurive te pergjithshme.

6. Eshte e rendesishme te mbash llogarine e humbjeve dhe fitimeve. Kontrolli i rendimentit te basteve dhe i rezultateve perkatese mund te jete shume i vlefshem per njohjen dhe permiresimin e vendosjes se basteve.

7. Perpara se te luash nje eveniment ne dopio shans (psh 1X), consulto formulen per te kontrolluar nese kuota eshte me te vertete e pershtatshme.

8. Mbaj gjithmone parasysh shpenzimet qe ndodhin gjate derdhjes dhe terheqjes se parave tek bookmakersat e ndryshem.

9. Zgjidh bookmakers serioz dhe teper te besueshem. Nqs luan me me shume se nje bookmaker, merr ne konsiderate nje perqindje rreziku (fitore te parimbursuara) qe mund te ndodhe me disa nga bookmakerat online me pak te besueshem (shiko “Si mund te zgjedhesh nje bookmaker”).

10. Te luash me shume bookmakers do te thote te mund te luash me kuota me te mira, dhe ne periudhen afatgjate te fitosh me shume.

Nuk ka komente:

Posto një koment